Ta sladica je ena od mnogih variacij z biskvitom, je čisto pomladna, sveža, slastna in poide v trenutku.

Potrebujemo:

Za biskvit: 5 jajc, 5 žlic sladkorja, 5 žlic ostre moke (ali polnozrnate)

Za posip: 100-150 g očiščenih in na koščke narezanih rabarbarinih pecljev, malo sladkorja, 2pest do dve mandljevih lističev.

Postopek: Zamešamo biskvit – ločimo beljake in rumenjake, Iz beljakov stepemo trd sneg. Rumenjake in sladkor penasto umešamo, dodamo moko, dobro premešamo, na koncu dodamo sneg. Vse počasi premešamo. Pripravimo pekač (najbolje je uporabiti peki papir), nanj vlijemo maso za bisvit. Po masi raztrosimo koščke rabarbare, rahlo posujemo s sladkorjem, nato pa še z lističi mandljev. Pečemo cca. 15 – 17 minut na 180 st. C